Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Ajdova juha

Objavljeno Januar 26, 2016 | 0 komentar

Ajdova juha iz domače hladno luščene ajdove kaše

Sestavine:

Postopek:

  1. Ajdovo kašo operemo.
  2. Vodo ali jušno osnovo zavremo.
  3. Dodamo ajdovo kašo in očiščen in narezan brstični ohrovt.
  4. Kuhamo kakšnih 15 min oz. dokler nista ajdova kaša in brstični ohrovt skuhana skoraj do mehkega.
  5. S paličnim mešalnikom delno zmeljemo, tako da en del kaše in brstičnega ohrovta ostane še cel.
  6. Solimo, popramo in po okusu dodamo jušno začimbno mešanico iz posušene zelenjave.

Ajdova juha je res okusna, hranljiva in narejena zelo na hitro. Lahko bi seveda dodali tudi kakšno drugo zelenjavo, a v tem letnem času je bil sveži brstični ohrovt z vrta najboljša izbira.

Dober tek!  .

jušna začimbna mešanica iz posušene zelenjave

Save
Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

 

Odgovori

Pojdi na vrh