Naš mlin, s katerim meljemo na kamen. V letu 2015 smo v celoti prenovili prostor namenjen mletju in pakiranju moke. Mlin omogoča mletje moke in zdrobov. Z njim meljemo vsak teden sproti. Na kamen meljemo piro, ječmen, rž, kamut, ajdo in koruzo pa še kaj. Pred vsakim mletjem je mlin v celoti očiščen. Začetno moko iz mlina vedno zavržemo, da se res prepričamo, da je moka 100%, brez primesi.
Pri mletju moke je zelo pomembno, da je mlinski kamen dovolj velik. V nasprotnem primeru se namreč preveč segreje in zmleta moka postane pocasta. Zato so namizni mlinčki sicer super ideja, a za res majhne količine moke.
Za vse, ki nas sprašujete - mlin smo nabavili v Avstriji, v bližini mesta Linz in smo z njim zelo zadovoljni!
Preveri ponudbo naših domačih mok in zdrobov s kmetije Klepec.