O kmetiji Klepec

Preusmeritveno obdobje iz konvencionalnega v ekološko pridelavo

Z letom 2015 se je kmetija preusmerila v ekološko pridelavo vseh žit.

laneno polje kmetija Klepec

V letu 2015 smo zasadili lan in konopljo. Iz Nemčije smo pripeljali stiskalnico za hladno stiskana olja. Posebna je predvsem v tem, da na sebi nima niti enega grelca. Kar nismo opazili pri nobeni izmed stiskalnic, ki so nam jih priporočali drugi pridelovalci. Ta stiskalnica nam torej omogoča, da se lan in konoplja med stiskanjem nikoli ne segrejeta nad telesno temperaturo. Kar se seveda pozna tudi v zelo prijetnem okusu hladno stisnjenih olj - konopljinem, lanenem, ričkovem, sončničnem in drugih.

Strateška usmeritev v kvaliteto ter inovativne produkte narejene iz domačih surovin

Na kmetiji ne zgolj meljemo moko in stiskamo olja. Venomer razmišljamo kako lahko iz tradicionalnih kultur kot sta npr. ječmen in ajda ustvarimo izdelke, ki jih bodo naše stranke z veseljem pojedle.

nagrajeni ajdovi hrustavčki

V letu 2020 smo s strani Inštituta za nutricionistiko prejeli priznanje za najbolj inovativen izdelek v kategoriji ajdovih izdelkov in sicer za priljubljene ajdove hrustavčke.

tsampa kot hiter in hranljiv obrok

Iz ječmena smo po več letih testiranja, iskanja najbolj primernega načina predelave in raziskovanja na trg ponudili tsampo. Tsampa je najboljši nadomestek instant industrijskih otroških kašic in jo obožujejo tako mali kot veliki otroci, pa starši tudi.

Iz sveže zmletih mok izdelujemo testenine, ki so brez jajc. V ponudbi so tako polnozrnate testenine iz različnih mok kot tudi testenine iz bele moke. Na voljo je tudi več različnih oblik, od makaronov do šurlic in svedrčkov.

kaljena moka s kmetije klepec

Poleg vsega naštetega pa orjemo ledino tudi v ponudbi kaljenih mok. Kaljene moke so res druga generacija mok, o njihovem superiornem okusu in vplivu na človeško telo smo se obširno razpisali v članku Vse o kaljeni moki s kmetije Klepec.

Na kmetiji se vedno kaj dogaja. Če te zanima, kako vse skupaj izgleda "v živo" se oglasi pri nas v Beli krajini.

Zgodovina kmetije

Nekoč smo bili najbolj poznani po integrirani pridelavi zelenjave

Na kmetiji Klepec smo se več generacij ukvarjali s poljedelstvom in živinorejo. Na začetku smo v glavnem pridelovali krompir, vendar pa smo ob vzpostavitvi državne meje izgubili velik del tržišča. Tržna priložnost se je pokazala v pridelavi različnih vrst zelenjave.

Rastlinjak na kmetiji Klepec

V letu 2003 smo pridobili prvi certifikat za integrirano pridelavo zelenjave. Na kmetiji smo imeli na voljo preko 30 vrst zelenjave, skoraj vso smo prodali v prodajalni na domu.

Prilagajanje ponudbe željam dolgoletnih strank

 Z aktivnim udejstvovanjem mlajše generacije smo ponudbo na kmetiji razširili na sveže zmlete moke, kaše, zdrobe in žito v zrnju. Sčasoma smo pridelavo zelenjave za prodajo povsem opustili.

V letu 2015 smo opustili rejo govedi, preuredili hlev in naredili prostor za nove dejavnosti.

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka