Splošni pogoji poslovanja


Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine kmetije Klepec v lasti Jožefa Klepca – kmetija Klepec, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju

Jožef Klepec – kmetija Klepec
Krasinec 28
8332 Gradac
Matična številka: 2443716000
ID za DDV: SI77279883
TRR: SI56 1990 6501 4044 887
Telefon: 040 830 543
Email: kmetija.klepec@gmail.com
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov

Pravico do nakupa v spletni trgovini kmetije Klepec imajo prijavljeni člani in tudi gosti. Kupci se lahko prijavijo v spletno trgovino tako, da označijo ustrezno polje pri prvem izpolnjevanju podatkov v košarici.

Dostopnost informacij

Kmetija Klepec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja
 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
 • d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • g) način plačila in dostave,
 • h) časovno veljavnost ponudbe,
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini kmetije Klepec ažurirajo in spreminja glede na trenutne razmere. Cena v spletni trgovini kmetije Klepec je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med kmetijo Klepec in kupcem je v spletni trgovini kmetije klepec sklenjena v trenutku, ko kmetija Klepec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kmetijo Klepec kot za kupca.

Načini plačila

Spletna trgovina kmetije Klepec omogoča naslednje načine plačila:
•    z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS
•    s predračunom
•    s kreditno kartico
•    s Paypalom


Na prevzemnem mestu kmetije Klepec na naslovu Krasinec 28, 8332 Gradac je možno plačilo z gotovino.
Stroški pakiranja in dostave so 4,50 eur. Pri nakupu nad 40,00 € so za kupca brezplačni.
Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.
Izdaja računa
Kmetija Klepec račun za naročene artikle priloži v vsebino paketa. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
 • Kmetija Klepec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.  Prav tako so enake možnosti plačila.

 

Zakonske pravice potrošnika: odgovornost za stvarne napake 

   1. Zakonske pravice potrošnika v primeru stvarne napake so za vse izdelke, ki so na voljo v spletni trgovini, določene z Zakonom o varstvu potrošnikov (Uradni list RS, št. 98/04 – uradno prečiščeno besedilo z vsemi kasnejšimi spremembami) in v Obligacijskem zakoniku (Uradni list RS, št. 97/07 – uradno prečiščeno besedilo, 64/16 – odl. US in 20/18 – OROZ631).
   2. Napaka je stvarna, če:
    • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet;
    • izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane.

    Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku dveh let od izročitve. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.
    O morebitni stvarni napaki morate skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti kmetijo Klepec v zakonsko določenem roku, tj. v roku dveh mesecev od odkritja napake, in omogočiti pregled izdelka.
    3.    Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
    (i)    odpravi napako na blagu ali
    (ii)    vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
    (iii)    blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
    (iv)    vrne plačani znesek.
    Če zamenjava izdelka ali odprava napake nista mogoči (ni izvedljivo, prevelik strošek, ni smiselno, ne bo pravočasno dostavljeno itd.), ima potrošnik pravico do vrnitve dela plačanega zneska v sorazmerju z napako. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.
    4.    Fotografije izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja dostavljenih izdelkov. Predvsem pri novostih v prodajnem programu lahko pride do večjih sprememb na embalažah izdelkov. Taka odstopanja se ne štejejo za stvarne napake.
    5.    Potrošnik ne more uveljavljati svojih zakonskih pravic z naslova stvarne napake, če so stvarne napake neznatne in ne vplivajo na rabo oz. običajne lastnosti izdelka ter izdelek še vedno lahko uporablja skladno z opisom.
    6.    Če izdelek vrnete zaradi stvarne napake, stroške vračila krije kmetija Klepec. V vseh primerih, ko uveljavljate svoje pravice zaradi stvarne napake, se, prosimo, obrnite na Jožefa Klepca (tel.: 040 830 543) ali nam pišite na elektronski naslov: kmetija.klepec@gmail.com.
    7. Kmetija Klepec pisno odgovori potrošniku na zahtevo najpozneje v osmih (8) dneh po njenem prejemu, če  je obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi sporna. Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora čim prej, vendar najpozneje v roku osmih (8) dni ugoditi potrošnikovi zahtevi.

     

    Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

    Skladno z določili ZVPot ima kupec pravico, da v roku 14 dni od prevzema naročila pisno obvesti ponudnika na elektronski naslov kmetija.klepec@gmail.com, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Odločitev lahko kupec sporoči tudi preko Obrazca za odstop od pogodbe, ki je dostopen na tej povezavi. Po prodajni pogodbi začne odstopni rok teči z dnem, ko je kupec pridobil fizično posest na izdelkih iz naročila.
    Če kupec odstopi od pogodbe in je za naročilo tudi plačal kupnino, mu ponudnik brez
    nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v roku 14 dni od dneva prejema obvestila o odstopu od pogodbe, povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave. Potrošnik vrne blago na naslov: Kmetija Klepec, Krasinec 28, 8332 Gradac.
    Vračilo kupnine s pripadajočimi stroški se izvrši v enaki obliki, kot je bilo opravljeno plačilo s strani kupca, razen če kupec izrecno zahteva drugače; v nobenem primeru zaradi odstopa od pogodbe kupec ne nosi nikakršnih stroškov. Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

     

    Varovanje osebnih podatkov

    • Kmetija Klepec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
    • Kmetija Klepec za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Kmetije Klepec: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
    • Kmetija Klepec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
    • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
    • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
    • Komunikacija
     Kmetija Klepec bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
     •    jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
     •    pošiljatelj bo jasno razviden,
     •    različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
     Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
     •    jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
     •    željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo kmetija Klepec izrecno spoštovala.

    Ocene, mnenja in priporočila

     •  Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
     •  Kmetija Klepec omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Kmetija Klepec bo mnenja, ocene in priporočila, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni alii po oceni kmetije Klepec ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem izbrisala.
     •  Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in kmetiji Klepec dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Kmetija Klepec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu kmetije Klepec, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na kmetijo Klepec.

      Pravno obvestilo

      Spletna trgovina kmetije Klepec in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka kmetija Klepec in logotip sta v lasti kmetije Klepec.

      Omejitev odgovornosti

      Kmetija Klepec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da kmetija Klepec včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo kmetija Klepec kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

      Pritožbe in spori

      Prizadevamo si, da morebitne spore rešimo sporazumno. Če z našo ponudbo niste zadovoljni, nam lahko pritožbo pošljete na elektronski naslov kmetija.klepec@gmail.com, uporabite
      kontaktni obrazec na naši spletni strani ali nas pokličite na tel. 040830543.  

      Postopek obravnave je zaupen. Ponudnik si bo po najboljših močeh prizadeval za sporazumno rešitev morebitnih sporov. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno sodišče v Ljubljani.
      Kmetija Klepec ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniških sporov.

      Več informacij za potrošnike je na voljo tudi na platformi za spletno reševanje potrošniških sporov na naslednji povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&ing=sl

      Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

      Vse informacije na straneh spletne trgovine kmetije Klepec (www.kmetijaklepec.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.
      Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

      V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh z določenimi živil posvetujete s svojim zdravnikom.

      Left Nadaljuj z nakupovanjem
      Tvoje naročilo

      V košarici nimaš še nobenega izdelka