Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

Splošni pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine kmetije Klepec v lasti Antona Klepca – kmetija Klepec, so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Podatki o podjetju
Anton Klepec – kmetija Klepec
Krasinec 28
8332 Gradac
Matična številka: 2443716000
ID za DDV: SI58881301
TRR: SI56 1990 0500 8168 048
Telefon: 040 748 463
Email: toneklepec@gmail.com
Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).
Vrste uporabnikov
Pravico do nakupa v spletni trgovini kmetije Klepec imajo prijavljeni člani in tudi gosti. Kupci se lahko prijavijo v spletno trgovino tako, da označijo ustrezno polje pri prvem izpolnjevanju podatkov v košarici.
Dostopnost informacij
Kmetija Klepec se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:
  • a) identiteto podjetja
  • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami),
  • d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
  • e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
  • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
  • g) način plačila in dostave,
  • h) časovno veljavnost ponudbe,
  • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
  • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.
Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini kmetije Klepec ažurirajo in spreminja glede na trenutne razmere. Cena v spletni trgovini kmetije Klepec je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila, pod navedenimi pogoji.
Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med kmetijo Klepec in kupcem je v spletni trgovini kmetije klepec sklenjena v trenutku, ko kmetija Klepec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za kmetijo Klepec kot za kupca.
Načini plačila
Spletna trgovina kmetije Klepec omogoča naslednje načine plačila:
•    z gotovino ob prevzemu preko dostavne službe GLS
•    s Paypalom na račun nosilca dopolnilne dejavnost na kmetiji Antona Klepca

Na prevzemnem mestu kmetije Klepec na naslovu Krasinec 28, 8332 Gradac je možno plačilo z gotovino.
Stroški pakiranja in dostave pri nakupu nad 60,00 € so brezplačni. Stroški pakiranja in dostave za ostale pošiljke pa so opredeljeni tako:
-    za pošiljke do 5 kg so stroški pakiranja in dostave 2,90 eur
-    za pošiljke težje od 5 kg so stroški pakiranja in dostave za kupca brezplačni
Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Zaenkrat naročil ni mogoče pošiljati izven Republike Slovenije.
Izdaja računa
Kmetija Klepec račun za naročene artikle priloži v vsebino paketa. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.
Postopek obveščanja o nakupu
•    Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto.
•    Kmetija Klepec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
•    Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.  Prav tako so enake možnosti plačila.
Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
•    Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v 15 dneh podjetju na elektronski naslov (joziklepec@gmail.com) sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
•    Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Kmetija Klepec, Krasinec 28, 8332 Gradac. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
•    Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
•    Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 30 dneh od prejema vrnjenega blaga.
Varovanje osebnih podatkov
•    Kmetija Klepec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.
•    Kmetija Klepec za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Kmetije Klepec: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
•    Kmetija Klepec navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.
•    Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
•    Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Komunikacija
Kmetija Klepec bo z uporabnikom stopila v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
•    jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
•    pošiljatelj bo jasno razviden,
•    različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
•    jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
•    željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo kmetija Klepec izrecno spoštovala.
Ocene, mnenja in priporočila
•    Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
•    Kmetija Klepec omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine. Kmetija Klepec bo mnenja, ocene in priporočila, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni alii po oceni kmetije Klepec ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem izbrisala.
•    Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in kmetiji Klepec dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Kmetija Klepec ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu kmetije Klepec, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na kmetijo Klepec.
Pravno obvestilo
Spletna trgovina kmetije Klepec in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka kmetija Klepec in logotip sta v lasti kmetije Klepec.
Omejitev odgovornosti
Kmetija Klepec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da kmetija Klepec včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo kmetija Klepec kupca obvestila o spremembah in mu omogočila odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.
Pritožbe in spori
Kmetija Klepec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Kmetija Klepec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Pritožba se odda prek e-poštnega naslova joziklepec@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Kmetija Klepec bo v petih delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.
Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov
Vse informacije na straneh spletne trgovine kmetije Klepec (www.kmetijaklepec.si), so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.
Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).
V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh z določenimi živil posvetujete s svojim zdravnikom.
Pojdi na vrh