Na kmetiji Klepec verjamemo v trdo delo in kvalitetne izdelke. Tako delamo od prvega dne in takšen je naš način. Verjamemo v naravo in ji dajemo prednost pred industrijskim. Vedno. Verjamemo v pravo hrano, saj si pravo hrano zasluži prav vsak izmed nas! In ker je tako prav.
Družinske vrednote brez kompromisov
Delo v družinskem okolju je drugačno. Tu delovniki nimajo fiksnih ur in dopust je takrat, ko delo to dovoljuje. Hvaležni smo, da ima vsak izmed nas veliko različnih interesov in zanimanj, kot družina pa smo predani skupnim ciljem.
Mi ne hodimo zgolj v službo, delo na kmetiji je naše življenje.
Ata Jože skrbi, da se dosledno držimo pravih vrednot in da ideje o nadaljnjem razvoju ne dobijo prevelikih kril prehitro. Je hišni gospodar v pravem pomenu besede.
Mama Dragica drži tri vogale pri hiši, je tista s katero se na kmetiji najraje pogovorite in je neusahljiva zakladnica znanja.
Sin Tone je pridna mravljica, ki neprestano išče izboljšave in bo rešitev za nastali problem poiskal, pa tudi če bo moral za to preiskati pol sveta.
Sin Jože je človek neizmernih razvojnih idej. Vedno ima v glavi načrte za nove izdelke, sicer bi mu delo postalo preveč dolgočasno. Je neizprosni zagovornik stalne kvalitete.
Hčerka Kristina je glavna pri pakiranju izdelkov in pripravi paketov. Skrbi, da so vse teže izdelkov točne in da je vedno dovolj izdelkov pripravljenih za prodajo.
Snaha Mojca skrbi za marketing, fotografije, spletno stran in družabna omrežja. Poleg dela na kmetiji se profesionalno ukvarja še s fotografiranjem hrane in pogosto si želi, da bi njen dan imel več kakor 24 ur.
Otroci Lucija, Dominik in Jaka so naša najbolj stroga komisija. Dečka zelo rada pomagata pri delu s stroji in na njivi, Lucija pa najde svoje mesto tako v pakirnici kakor pri snovanju novih izdelkov in receptov.
Kmetija, ki ne želi postati ogromna
Smo družinska kmetija, kar pomeni, da nas vodijo družinske vrednote in ne zgolj profit.
Tako kmetujemo že od tistega sončnega dne, ko je gospodar Jože pred več kot 45 leti začel z vodenjem kmetije. Odločitve tehtamo za družinsko mizo, z visoko kvaliteto izdelkov na prvem mestu.
Naše odločitve sprejemamo v želji po izvrstni surovini iz katere lahko mi naredimo nadpovprečno dobre izdelke, vi pa pripravite slastne jedi.
In to se ne bo spremenilo!
Inovacije, izdelki kot jih ne najdete drugje
Tsampa, ajdovi hrustavčki, različne kaljene moke, kaljeni kosmiči, kaljene testenine ... Pri nas najdete izdelke, ki jih mogoče nikjer drugje v Evropi ne.
Iz tradicionalnih kultur proizvajamo inovativne izdelke, ki so okusni, lahko prebavljivi in ki jih želite kupiti tudi za prijateljico!
Resnično hladno stisnjena olja, ne strup v preobleki
Stiskanje olj nad telesno temperaturo je nenaraven način pridelave olja. Je strup za telo v preobleki. Stiskanje olj pod temperaturo 32 °C je pravi način.
Naša olja pri stiskanju ne presežejo 32 °C. Ne zgolj zato, ker so tako telesu najbolj koristna in najboljšega možnega okusa. Tudi zato, ker je to edini pravi način. Najboljše kar je možno narediti in iz odličnih sestavin!
Iz zrnja letošnje letine, ne iz zaprašenih večletnih skladišč
Kupovanje in mletje poceni žit iz zalog ni pravi način. Uporaba domačega zrnja je pravi recept za kvaliteto.
Ponosni smo, da naša žita zrastejo tu, na njivah ob reki Kolpi.
100 % moke
Ajdova moka je narejena zgolj iz ajdovih zrn. Nobene potrebe, da bi jo pri mletju mešali z drugimi mokami.
Ajdo znamo prav tako dobro pridelati kot npr. pšenico. Ker so letine dobre, ni prav nobene potrebe, da bi vam v ajdovo moko zamešali še kakšno drugo sestavino. Enako velja seveda za vse druge vrste mok.
Vsak teden sveže zmlete moke
Sprotno mletje mok v mlinu na kamen najbrž ni najbolj učinkovit način za porabo našega časa. Je pa način kako vi dobite moke najvišje kakovosti.
Za nas to predstavlja edini pravi način.
Verjamemo, da je vredno našega truda, zato da moke ohranijo kar največ hranil in da vi iz njih lahko naredite dobrote najboljšega okusa.