Nakup novega žitnega mlina in kalilnika

 

Opis podpore

Za nakup novega žitnega mlina in kalilnika je Kmetija Klepec prejela sredstva iz  naslova 5. javnega razpisa za podukrepa 4.2 »Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2019«. Zaradi večjega povpraševanja po zdravih in ekološko pridelanih izdelkih iz naših žit, smo kupili nov žitni mlin, ki ima večje kapacitete mletja. Prav tako smo razširili ponudbo izdelkov iz kaljenega žita, ki so bolj zdravi, imajo nižjo vsebnost glutena in večjo vsebnost mineralov.

 

Naložba v stroj za izdelavo testenin

 Za nakup novega stroja za izdelavo testenin je Kmetija Klepec prejela sredstva iz  naslova 6. javnega razpisa za podukrep 4.2 »Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2020«. Zaradi večjega povpraševanja po zdravih in ekološko pridelanih izdelkih iz naših žit, smo se odločili za nakup novega stroja za izdelavo testenin, ki nam bo omogočil večji obseg izdelave testenin.

 

Naložba v opremo za predelavo ekološkega žita na kmetiji Klepec

Ker želimo na naši kmetiji povečati predelavo žit in razvijati kmetijske proizvode še naprej, smo se odločili za investicijo v opremo za predelavo žit. S povečano predelavo in sodobnejšo opremo bomo kos zahtevnemu kupcu, saj bomo lahko na trg ponudili zelo dodelane in kvalitetne izdelke. Pridobili smo sofinanciranje v okviru razpisa 6. javni razpis za podukrep 4.2 Podpora za naložbe v predelavo, trženje oziroma razvoj kmetijskih proizvodov za leto 2020.

Namen naložbe je tako povečati dodano vrednost proizvodov in s tem omogočiti kmetiji nadaljnji razvoj ter ponuditi potrošniku zdravo, domačo in ekološko hrano.

Predmet naložbe predstavlja opremo za predelavo žita, s katero bomo konkurenčnejši na naložba pa se nanaša na prednostni sektor žita. Z naložbo bomo lahko predelali večje količine žita in doprinesli večjo dodano vrednost kmetiji, saj bomo lahko na trg ponudili več končnih izdelkov. Prav tako je dodana vrednost naših izdelkov ekološka pridelava oz predelava.

Z nakupom visoko zmogljive opreme bomo povečali hitrost obdelave in čiščenja žit oziroma zrnja. Tako bomo zaradi zmogljivejše in sodobnejše opreme lahko v enakem času obdelali več zrnja in dosegli večjo učinkovitost

Z napravo za luščenje žit bomo lahko sedaj vse korake pri predelavi žita opravili sami, brez da bi bili odvisni od drugih. Luščilec nam omogoča neodvisnost, hkrati pa zagotavlja izjemno visoko kvaliteto.

 

CILJI:

Glavni cilj je povečati predelavo žit in na trg ponuditi čim več končnih izdelkov, s čimer lahko tudi največ povečamo dodano vrednost izdelkov.

Ciljamo na vsakoletno povečanje prodaje izdelkov in s tem na rentabilnost nakupa opreme za predelavo žita, ki upamo, da se nam povrne v čim krajšem možnem času

Dolgoročni razvoj kmetije torej vidimo v ekološkem in trajnostnem kmetijstvu, ki je najboljše tako za naše zdravje, kot za okolje. Z ozaveščanjem o zdravi, ekološki pridelavi in predelavi hrane želimo doseči tudi čim širši krog kupcev in povečati obseg predelave.

 

Več informacij;

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka