Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020

Prejemnik podpore iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020

 

POVZETEK

Predmet  naložbe je investicija v stroje za izdelavo testenin. Zaradi pozitivnega odziva strank na izdelke iz domačih žit, želimo razširiti ponudbo z domačimi testeninami. Te bodo izdelane iz kamutove, koruzne in pšenične polnozrnate moke. Dodali bomo tudi mleta bučna ter lanena semena. Testenine bodo izdelane brez jajc, nekateri izdelki pa bodo tudi brez glutena (na primer testenine iz ajde in mletega lanu). Ker pa končna cena produkta ni odvisna le od kvalitetnega vhodnega materiala, pač pa tudi od zmogljivosti in kakovosti stroja za predelavo moke oz. izdelavo testenin, smo se odločili za visoko kakovostne stroje, ki nam lahko zagotavljajo odličen produkt z primerno ceno.

 

 

DEJAVNOSTI NALOŽBE

Z nakupom in postavitvijo polavtomatskega dozatorja bomo lahko zelo natančno tehtali proizvode, kar pomeni, da bodo pri večji količini izgube manjše, hitrejša pa bo tudi dobava in pakiranje proizvodov.

Z nakupom in postavitvijo visoko zmogljivega mešalca bomo lahko zmleli lanena in bučna semena, ki jih bomo dodali moki (potrebni obrati motorja nad 3000 obratov).

Z nakupom in postavitvijo kvalitetnega stroja za izdelavo testenin, bomo lahko dosegali konkurenčnost, tako s ceno kot kvaliteto proizvoda.

Z nakupom in postavitvijo stroja za lepljenje embalaže oz. pakiranje testenin, bomo zagotovili večjo »sterilnost» izdelka ter podaljša rok uporabe.

 

 

CILJI

  • Zagotavljanje kakovosti v skladu z sloganom »naša super hrana«, ki ga promovira Ministrstvo za kmetijstvo, za kvalitetno in zdravo življenje posameznika.
  • Razvijanje novih okusov, ob spoštovanju tradicije ter nadgradnji prakse naših prednikov.
  • Povečanje obsega proizvodnje testenin.
  • Povečanje dodane vrednosti proizvoda, ustvarjanje konkurenčne prednosti na trgu, kar bo omogočilo nadaljnji razvoj kmetije.

 

 

PRIČAKOVANI REZULTATI

  • Povečanje prodaje izdelkov in s tem rentabilnosti nakupa strojev za izdelavo testenin.
  • Povečanje kroga odjemalcev naših testenin, ki bodo poleg končnih porabnikov preko spletne prodaje in domače trgovine, vključevali tudi javne zavode, (šole, vrtci) ter trgovske centre.

 

 

FINANCIRANJE

Operacija »Pakiranje in izdelava testenin« se izvaja v okviru Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2014–2020, in je delno sofinancirana iz strani Evropske unije oz.  Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. 


Več informacij o Programu razvoja podeželja RS 2014–2020

 

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka