Zakaj se mi s tabo ne igramo črnega petka

Zakaj se mi s tabo ne igramo črnega petka

Pakiranje kosmičev na kmetiji Klepec

Črni petek - kaj je že to?

Zjutraj smo se zbudili in šli v našo predelavo; to je en takšen prostor, kjer v enem delu meljemo moke, v enem delu stiskamo hladno stisnjena olja in v enem delu pakiramo in pripravljamo pakete. Pogledali smo zelo natančno, a tudi na ta petek ni bilo prav nič drugače kakor ostale dni ... moka se ni sama zmlela, tudi v vrečke se ni sama nametala ... prav isto je bilo kot vse druge dni. Nobenih škratov, nobenih pridnih palčkov, nič.

Če si lahko veliki trgovci privoščijo ogromne popuste ... no, oni si jih pač privoščijo.

Mi pa ... no, naj ti povemo eno zgodbo.

Pri nas je nekoč delal nek mojster. In ker je delal že tretji precej zajeten projekt pri naši hiši, smo ga povprašali, če bomo tokrat dobili že kakšen popust. V mislih smo imeli vsaj 20%. Pa je mojster za trenutek utihnil, nas po vrsti pogledal v oči in rekel: "A veste, če vam zdaj dam popust, to pomeni, da sem vas do zdaj dvakrat okoli prinesel!"

No, zato se mi s tabo ne igramo črnega petka!

 

Komentarji

Mojca Klepec

Odlična zgodba o črnem petku. Človeku da za misliti in v njej se skriva veliko resnice. Hvala.

Mojca Klepec

Pa to je fascinantna ugotovitev, zakaj črnega petka pri vas ni ! V trgovinah pa morajo biti popusti, da na limanice vlečejo ljudi, z vabilom, da bodo občasno vzeli malo manj, kot kupcem sicer jemljejo. In to je razlog za tržno komunikacijo in da se kupci na limanice znova in znova lepijo in ob tem zadovoljni ugotavljajo, koliko so prišparali.
Ekonomska anomalija.

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka