[recept] Pomarančni kolač s kosmiči

[recept] Pomarančni kolač s kosmiči

 Pomarančni kolač s kosmiči

Sočen, hitro narejen, okusen in s tako malo sestavinami, da je že kar smešno  - to je ta pomarančni kolač, ki nam je ukradel srce.

Pa ne samo nam. Naj pojasnimo.

Branje elektronskih sporočil na mailu kmetije je vedno vznemirljivo ... od pohval zaradi hitre dostave, povpraševanj glede izdelkov do takšnih luštnih sporočil kot je bilo tisti dan od g. Marte. Pisala nam je, da je v receptu uporabila naše ovsene kosmiče ter da recept enostavno mora deliti z nami. Njena vnukinja si je namreč ta kolač zaželela za svoj rojstni dan, ker ji je bil tako zelo okusen.

G. Marta nam je zaupala recept, mi smo ga stestirali in ga zdaj delimo z vami.

pomarančni kolač s čokoladno glazuro

V receptu uporabimo kuhane pomaranče, ki poskrbijo za svežino in sočnost. Ovseni kosmiči z naše kmetije so že osvojili vaša srca. Sporočate nam, da tako dobrih kosmičev ne najdete nikjer drugje. Za pripravo kolača potem potrebujete samo še sladkor, jajca ter po želji začimbe. Mi smo si v tem prazničnem času zaželeli cimet, kardamom in klinčke. Je med peko kolača tako omamno dišalo!

Še to, mi smo za peko uporabili tak lep model za kolače, ker smo želeli, da bi bile fotografije tako lepe kot je kolač dober. Vi seveda lahko uporabite okrogel model za torte (premera 26 cm) ali pravokoten pekač.

Upamo, da bo tudi vam pomarančni kolač všeč tako zelo kot je bil nam.

 okusen pomarančni kolač s čokoladno glazuro

 Sestavine:

pomarančni kolač

  • 3 olupljene pomaranče
  • 5 jajc
  • 200 g sladkorja
  • 400 g ovsenih kosmičev
  • začimbe po želji, mi smo dodali cimet, kardamom ter klinčke
  • ščepec soli
  • 1 žlička pecilnega praška

čokoladna glazura

  • 280 g temne čokolade
  • 60 g masla
  • 4 žlice medu

    Postopek:

    1. Olupljene pomaranče zložimo v manjšo posodo, zalijemo z vodo, lonec pokrijemo in na majhem ognju kuhamo približno pol ure. Pomaranče vzamemo iz posode in počakamo, da se ohladijo.
    2. V blender damo kuhane pomaranče, sladkor in jajca ter zmiksamo, da dobimo kremasto zmes.
    3. V večjo posodo izlijemo to pomarančno zmes, dodamo ovsene kosmiče, začimbe, sol in pecilni prašek. Z metlico dobro premešamo. Pustimo par minut.
    4. Uporabimo okrogel pekač za torte premera 26 cm, ga dobro namastimo in vanj izlijemo pripravljeno pomarančno mešanico.
    5. Pomarančni kolač pečemo na 180°C približno 50 minut oz. ko zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino kolača, ostane suh.
    6. Kolač na rešetki ohladimo in hladnega prelijemo s čokoladno glazuro. To naredimo tako, da čokolado in maslo nad paro najprej stopimo in nekoliko ohladimo. Dodamo še med ter premešamo.
    7. Čokoladno glazuro prelijemo po ohlajenem pomarančnem kolaču.

    Tvoj komentar

    Left Nadaljuj z nakupovanjem
    Tvoje naročilo

    V košarici nimaš še nobenega izdelka