Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Domač musli

Objavljeno Marec 03, 2015 | 0 komentar

Domač musli

Sestavine:

 

  •  

    270 g domačih kosmičev
  • 100 g kokosove moke
  • 100 g narezanih mandljev
  • 100 g narezanih lešnikov
  • 100 g mešanih semen (sončnična, lanena, sezam)
  • 100 g suhega sadja (suhe marelice, datlji, rozine, brusnice ...)
  • ščepec soli
  • čajna žlička cimeta
  • 80 g masla
  • 100 ml medu

    Priprava:

    1. Domače kosmiče, kokosovo moko, narezane mandlje in lešnike zmešamo in damo na pekač. Popražimo na 180 °C, da lepo porjavi in zadiši. 
    2. V ponvici segrejemo maslo in med. 
    3. Zmešamo popražene oreščke s semeni, dodamo sol in cimet. Prelijemo s segretim medom in dobro premešamo. 
    4. Damo nazaj v pečico, da se ravno prav zapeče, okoli 12 min.
    5. Pečico ugasnemo, zmesi dodamo narezano suho sadje, premešamo in pustimo, da se čez noč ohladi v pečici. 

     

    domači kosmiči s kmetije Klepec

    Oznake: kosmiči, recept
    Prejšnja stran Naslednja stran

    Komentarji

     

    Odgovori

    Pojdi na vrh