Recepti / recept
Ajdove palačinke z borovnicami in čokoladno polivko
[recept] Tsampa proteinske ploščice
[recept] Čokoladni razpokančki
[recept] Piškoti z ajdovimi hrustavčki
[recept] Pečena ovsena kaša
[recept] Šurlice z bučno omako
[recept] Češnjeva pita
Kako že gre tista pesem ... "Rdeče češnje rada jem, črne pa še rajši. V šolo tudi rada grem, vsako leto rajši..."
Letos nas je narava res bogato obdarila s češnjami in mi jih uživamo v vseh možnih kombinacijah.
Tjaša (@goingplant) je za nas pripravila odličen recept za češnjevo pito, ki jo je naredila s kaljeno pirino moko iz naše kmetije.
Nam se cedijo sline, vi pa hitro testirati recept, pa kakšno fotografijo pošljite, da vidimo kako vam je bilo všeč!
[recept] Kremne testenine s šparglji
Kaljene testenine z naše kmetije imate zelo radi, saj so kuhane v slabih dveh minutah, poročate da vam zelo lepo dišijo in da tako dobrih testenin še niste jedli. Ker so narejene iz kaljene pšenične moke so bolj polnega okusa in lažje prebavljive. Na kratko povedano: slastne! Še posebej radi jih kupujete za vaše najmlajše, potem pa navadno v smehu poveste, da jih z užitkom pojeste tudi odrasli.
Recept je pripravljen za 2 osebi.
[recept] Velikonočni veganski buhteljčki
Recept za te slastne veganske buhteljčke je za nas pripravila Tjaša, ki sicer ustvarja pod imenom @goingplant.
V buhteljčkih je uporabila kaljeno pšenično moko in nastali so eni taki slastni buhteljčki, ki bodo našo mizo zagotovo krasili tudi čez leto, ne samo za praznike!
[recept] Kruh z drožmi s kaljeno pirino moko
Kruh z drožmi s kaljeno pirino moko je trenutno naš najljubši kruh. Je mehak, puhast in neverjetno okusen. Združuje vse kvalitete fermentacije z drožmi ter superioren okus kaljene pirine moke.
O koristih uživanja kaljenih mok smo že pisali v članku Vse o kaljeni moki s kmetije Klepec. Priporočamo, da skočiš na članek in dobiš več informacij zakaj so kaljene moke res posebne.
[recept] Ajdovi žganci s kaljeno ajdovo moko
Tako kot nekateri otroci danes poznajo svoje otroštvo po instant kašicah, tako so se generacije spominjale ajdovih žgancev kot jedi, ki je bila zelo pogosto na mizi.
Mi priporočamo, da ajdove žgance naredite z našo kaljeno ajdovo moko. Takšni žganci bodo prav takšnega dobrega okusa kot pomnite, bodo pa lažje prebavljivi.