Suhe sestavine:
- 100 g ajdovih hrustavčkov
- 60 g ovsenih kosmičev
- 100 g ovsene moke (ali dodatnih 100 g ovsenih kosmičev, zmletih v moko)
- 20 g oluščenih konopljinih semen
- ščepec soli
- 1 zvrhana žlica kakava (cca.12g)
- 50 g kokosovega sladkorja
- 1 žlica mletih lanenih semen
Mokre sestavine:
- 6 medjool datljev
- 1 banana
- 40 g mandljevega namaza
- 70 ml ovsenega mleka/vode
- 1 žlička vanilijeve paste
Postopek:
- Čez noč namočimo datlje, ali pa jih namakamo vsaj pol ure, v vroči vodi. Datlje dobro odcedimo in jih zmiksamo s preostalimi mokrimi sestavinami in mletimi lanenimi semeni.
- Če nimamo ovsene moke, v mlinčku za kavo/blenderju zmiksamo 100g ovsenih kosmičev v moko. Stresemo jih v večjo posodo, dodamo še preostale suhe sestavine in premešamo.
- Mokre sestavine primešamo k suhim in dobro premešamo, da se vse sestavine med seboj dobro povežejo. Masa pride zaradi datljev bolj lepljiva, vendar brez skrbi, piškoti se odlično spečejo.
- Za en piškot zajameš maso z žlico, jo potlačiš in oblikuješ v krog. Priporočam, da uporabiš žlico. Na koncu damo na vsak piškot še nekaj koščkov/kapljic čokolade.
- Piškote pečemo v ogreti pečici na 175 °C za 15 do 20 minut. Ko so pečeni, počakamo, da se ohladijo in jih postrežemo s skodelico toplega napitka.
Potem 200g mletih ovsenih kosmicev?