Recept (za cca. 15 piškotov)
Sestavine:
- 130g pšenične moke z aktivnim ogljem
- 150g nerafiniranega trsnega sladkorja
- 60g kakava
- 110g jabolčnega pireja
- 60g sončničnega olja
- 1 zvrhana žlička pecilnega praška
- 1/4 žličke soli
- 1 žlička vanilijevega sladkorja
Za valjanje:
- cca. 40g belega sladkorja
- cca. 60g sladkorja v prahu
Postopek:
- V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine in dobro premešamo.
- Nato dodamo jabočni pire in olje, ter še enkrat dobro premešamo/pregnetemo.
- Maso za piškote postavimo v hladilnik in jo pustimo počivati vsaj 1-2 uri ali še boljše, čez noč.
- Maso oblikujemo v kroglice (velikost oreha) in jih najprej povaljamo v belem sladkorju, nato pa še v sladkorjevem prahu.
- Kroglice postavimo na pekač, v razmaku 4-5 cm.
- Pečemov dobrih 10-12 minut na 175 °C (obojestransko pečenje).
- Ko se spečejo počakamo, da se malce ohladijo in uživamo v sladkanju.
Recept in fotografije je za nas pripravila Tjaša iz @goingplant.