čokoladni razpokančki recept

[recept] Čokoladni razpokančki

 Recept (za cca. 15 piškotov)

 čokoladni razpokančki

Sestavine:

  •  1 zvrhana žlička pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 1 žlička vanilijevega sladkorja

     Za valjanje:

    • cca. 40g belega sladkorja
    • cca. 60g  sladkorja v prahu

     veganski čokoladni razpokančki recept

    Postopek:

    1. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine in dobro premešamo.
    2. Nato dodamo jabočni pire in olje, ter še enkrat dobro premešamo/pregnetemo.
    3. Maso za piškote postavimo v hladilnik in jo pustimo počivati vsaj 1-2 uri ali še boljše, čez noč.
    4. Maso oblikujemo v kroglice (velikost oreha) in jih najprej povaljamo v belem sladkorju, nato pa še v sladkorjevem prahu.
    5. Kroglice postavimo na pekač, v razmaku 4-5 cm.
    6. Pečemov dobrih 10-12 minut na 175 °C (obojestransko pečenje).
    7. Ko se spečejo počakamo, da se malce ohladijo in uživamo v sladkanju.

    pšenična moka z ogljem

    Recept in fotografije je za nas pripravila Tjaša iz @goingplant.

    Tvoj komentar

    Left Nadaljuj z nakupovanjem
    Tvoje naročilo

    V košarici nimaš še nobenega izdelka