A veš tisto, ko odpreš hladilnik in te notri čaka nekaj slastnega, hranljivega in nasitnega? Tsampa proteinske ploščice so vse to in še več. So rešitev, ko pade cuker, ko izgubi tvoja najljubša športna ekipa, ko je zunaj dež ... saj se razumemo, kajne?
Po tem receptu dobiš 8 do 10 slastnih ploščic.
Suhe sestavine:
- 50g ovsenih kosmičev
- 100g čoko tsampe
- 55g proteinov (okus: čokolada)
- ½ čž soli
- 45g čokoladnih kapljic
- 40g praženih arašidov
Mokre sestavine:
- 150g mandljevega ali arašidovega masla
- 105 ml mandljevega mleka
- 40g datljevega sirupa
Neobvezno:
- 40g čokoladnih kapljic
Postopek:
- Ovsene kosmiče zmiksamo v gladko moko.
- V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine. Polovico arašidov nasekljamo, polovico prihranimo za konec.
- V drugi, manjši posodi zmešamo vse mokre sestavine. To najlažje naredimo tako, da mandljev oz. arašidov namaz za par sekund pogrejemo in premešamo, nato pa dodamo še datljev sirup in mandljevo mleko.
- Vse skupaj vmešamo k suhim sestavinam.
- Na začetku uporabimo spatulo, nato pa maso pregnetemo z rokami, da se vse sestavine lepo povežjo. Po želji maso dodatno sladkamo.
- Maso premestimo v manjši pekač in jo z rokami/spatulo dobro potlačimo. Po vrhu dodamo še preostanek arašidov in jih potisnemo v maso.
- Pekač postavimo v hladilnik za cca. 1-2 ure. Tako se tsampa proteinske ploščice bolj strdijo in jih potem lažje narežemo.
- Po želji lahko stopimo malce čokolade in jo prelijemo po masi. Na koncu narežemo ploščice na poljubno velikost.
Tsampa proteinske ploščice bodo v hladilniku zdržale dober teden, dva. Če vam po nekem čudnem slučaju seveda uspe, da jih v tem času ne pojeste.
Zamrznjene tsampa proteinske ploščice zdržijo v zamrzovalniku tudi 2 do 3 mesece.