Recepr je za 8 do 10 manjših krofkov.
Suhe sestavine:
- 80 g ovsenih kosmičev
- 150g kaljene polnozrnate pirine moke
- 130g trsnega sladkorja
- ščepec soli
- 1 čž sode bikarbone
- 2 čž pecilnega praška
- 1 čž vanilijevega sladkorja
- 1/2 čž cimeta
Mokre sestavine:
- 150ml sojinega mleka
- 1 čž jabolčnega kisa
- 75g jabolčnega pireja
- 80g bučnega pireja
Za posip:
- ½ skodelice sladkorja
- 1/2 čž cimeta
Postopek:
- Ovsene kosmiče zmeljemo v moko.
- V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine.
- V kozarcu zmešamo rastlinsko mleko in jabolčni kis.
- Mokre sestavine vlijemo k suhim in dobro premešamo (z metlico ali električnim mešalnikom).
- Maso vlijemo v namaščene modelčke za krofe in jih pečemo v pečici na 180 °C za dobrih 13-15 minut.
- Ko se spečejo, počakamo, da se malce ohladijo (cca. 5-10 min) in jih šele nato previdno odstranimo iz modelčka.
- Ko so vsi krofi pečeni in ohlajeni, jih povaljamo v sladkorju s cimetom.