[recept] Cimetovi krofki

[recept] Cimetovi krofki

cimetovi krofki

Recepr je za 8 do 10 manjših krofkov.

Suhe sestavine:

Mokre sestavine:

  • 150ml sojinega mleka 
  • 1 čž jabolčnega kisa
  • 75g jabolčnega pireja
  • 80g bučnega pireja

Za posip:

  • ½ skodelice sladkorja
  • 1/2 čž cimeta

recept za cimetove krofke

Postopek:

  1. Ovsene kosmiče zmeljemo v moko.
  2. V večji posodi zmešamo vse suhe sestavine.
  3. V kozarcu zmešamo rastlinsko mleko in jabolčni kis.
  4. Mokre sestavine vlijemo k suhim in dobro premešamo (z metlico ali električnim mešalnikom).
  5. Maso vlijemo v namaščene modelčke za krofe in jih pečemo v pečici na 180 °C za dobrih 13-15 minut.
  6. Ko se spečejo, počakamo, da se malce ohladijo (cca. 5-10 min) in jih šele nato previdno odstranimo iz modelčka.
  7. Ko so vsi krofi pečeni in ohlajeni, jih povaljamo v sladkorju s cimetom.