[recept] Šurlice z bučno omako

[recept] Šurlice z bučno omako

Belokranjske šurlice z bučno omako recept

 Sestavine:

  • 1/4 buče maslenke
  • 1 krompir
  • 1 koren
  • 1/4 rumene čebule
  • 1 majhna glava česna
Začimbe za omako:
    • 1 žlica kvasnih kosmičev
    • 1/4 žličke kajenskega popra
    • 1/2 žličke sladke paprike
    • 1/2 žličke soli
    • 1/4 žličke kurkume
    • dva ščepca mletega črnega popra
    • 120ml vode

    Testenine:

      • 150-160g belokranjskih šurlic
      • 1 žlica olivnega olja
      • 300g čičerike
      • 1/2 čebule
      • 60g špinače + za serviranje
      • ščepec soli, popra in rdeče paprike
      • 50-100ml vode (v kateri so se kuhale testenine)
        Za posip:

         testenine z bučno omako

        Postopek:

        1. Zelenjavo operemo in jo narežemo na manjše koščke. Bučo in glavo česna poslimo, prelijemo z malce olivnega olja ter pečemo v pečici na 175°, dobrih 25-30 minut.
        2. Krompir, korenje in čebulo skuhamo v osoljeni vodi, cca. 15- 20 min.
        3. Ko je zelenjava kuhana in pečena, počakamo, da se malce ohladi. Nato pa vso zelenjavo (priporočam, da si prihraniš še nekaj koščkov/rezin pečene buče za serviranje) damo v blender, začinimo in zmiksamo.
        4. V loncu skuhamo šurlice (3 minute), jih odcedimo in na hitro speremo s hladno vodo.
        5. Nato v isti posodi (kjer so se kuhale testenine), popražimo čebulo, samo toliko da postekleni, ji dodamo čičeriko in začinimo s ščepcem soli, poprom in s papriko. Ko je čičerika lepo zapečena znižamo temperaturo, dodamo kuhane testenine in špinačo, malo premešamo in vse skupaj prelijemo z bučno omako. Po potrebi dodamo še malo vode, cca. 50-100ml.
        6. Kuhamo na zelo nizki temperaturi 1-2 minuti, samo toliko, da se omaka segreje.
        7. Serviramo s špinačo ali rukulo, rezinami popečene buče in praženimi bučnimi semeni.

        belokranjske šurlice testenine

        Tvoj komentar

        Left Nadaljuj z nakupovanjem
        Tvoje naročilo

        V košarici nimaš še nobenega izdelka