Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Ajdovi žganci

Objavljeno Februar 05, 2015 | 0 komentar

Sestavine:

Postopek:

  1. Zakuhamo slan krop in vanj stresemo ajdovo moko.
  2. Pustimo, da prevre in na sredi moke s kuhalnico naredimo luknjo, da se moka boljše prekuha. 
  3. Počasi naj vre 25 min. 
  4. Žgančevko (vodo, v kateri so se kuhali žganci) odlijemo.
  5. Žgance zmešamo s kuhalnico. Če so presuhi, dodamo še žgančevke. Žganci pridejo lepši, če jih zmešamo bolj "na suho" in tekočino dodajamo po potrebi. 
  6. Žgance nadrobimo s kuhalnico in vilicami v skledo ali na krožnik. 
  7. Zabelimo z ocvirki in pečenimi jajci. 

Žgance ponudimo tudi k obaram, mesnim omakam, kislemu zelju ali golažu. Nekaterim so všeč tudi s svežim ali kislim mlekom. 

Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

 

Odgovori

Pojdi na vrh