Sestavine:
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 3 žlice masla
- 5 jabolk
- 80 g kokosove moke
- 90 g ječmenove ali kamutove moke
- 60 g seskeljanih mandljev
- 200 g hladnega masla
- 40 g rjavega sladkorja
- (vanilijev sladkor ali stepena smetana)
Postopek:
- Jabolka olupiš in narežeš na krhlje.
- Pekač namastiš z maslom, posuješ s sladkorjem in na njega zložiš jabolčne krhlje.
- V skledo streseš kokosovo in ječmenovo moko, sladkor, mandlje in kocke hladnega masla. Z rokami nekaj časa drobiš, da dobiš zrnato kašo. Kašo posuješ po jabolkih.
- Pečeš 30 min na 180 °C oz. tako dolgo, da površina postane zlatorjave barve.
- Postrežeš še toplo s kepico sladoleda ali stepeno smetano.
- mmmmm ....