Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Jabolčni drobljenec

Objavljeno Januar 27, 2015 | 0 komentar

jabolčni drobljenec

Sestavine:

  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 3 žlice masla
  • 5 jabolk
  • 80 g kokosove moke
  • 90 g ječmenove ali kamutove moke
  • 60 g seskeljanih mandljev
  • 200 g hladnega masla
  • 40 g rjavega sladkorja
  • (vanilijev sladkor ali stepena smetana)

Postopek:

  1. Jabolka olupiš in narežeš na krhlje.
  2. Pekač namastiš z maslom, posuješ s sladkorjem in na njega zložiš jabolčne krhlje.
  3. V skledo streseš kokosovo in ječmenovo moko, sladkor, mandlje in kocke hladnega masla. Z rokami nekaj časa drobiš, da dobiš zrnato kašo. Kašo posuješ po jabolkih. 
  4. Pečeš 30 min na 180 °C oz. tako dolgo, da površina postane zlatorjave barve.
  5. Postrežeš še toplo s kepico sladoleda ali stepeno smetano. 
  6. mmmmm ....

 

Naslednja stran

Komentarji

 

Odgovori

Pojdi na vrh