Ta solata iz rdeče paprike je idealna za vse tiste, ki vam je okus sveže paprike še prav posebej všeč. Paprike namreč prav nič toplotno ne obdelamo, zato ostane sveža, skoraj kot bi jedli sveže nabrano.
Količine v receptu so za 10 kg rdeče paprike, po želji jih seveda prilagodite za manjšo količino.
Sestavine:
- 10 kg rdeče paprike
- 3 glave česna
- velik šop peteršilja
- 12 žlic soli
- 6 žlic sladkorja
- 2 litra kisa za vlaganje
- 1 liter olja
Postopek:
- Rdečo papriko očistimo in narežemo na precej velike kvadrate.
- Česen olupimo in narežemo na majhne kocke (ne stiskamo).
- Peteršilj narežemo.
- Vse sestavine premešamo in pustimo za 24 ur v veliki posodi na hladnem.
- Naslednji dan napolnimo v čiste kozarce za vlaganje, ki jih zapremo s pokrovi. Pasteriziranje ni potrebno.
Zdravo,
solata je odlična! Koliko časa zdrži v kozarcih…glede na to, da se je nič ne pasterizira?
Lp, Tina