[recept] Domače konopljino mleko

[recept] Domače konopljino mleko

Domače konopljino mleko

Pred kratkim smo odkrili odličen napitek za našega 13-mesečnika. Oluščena konopljina semena je sicer užival že nekaj časa skupaj s kefirjem ali jogurtom. Domače konopljino mleko pa spije z velikim užitkom.

Kanabinoidi v konopljinem mleku so namreč enaki tistim, ki jih vsebuje materino mleko in so ključni za pravilen razvoj. Celične membrane v telesu so opremljene z receptorji za kanabinoide; ko jih aktivirajo kanabinoidi in druga hranila, je celici zagotovljena zaščita pred virusi in škodljivimi bakterijami. Kanabinoidi v mleku otroka tudi umirjajo in sproščajo. 

Konopljino mleko je fantastična alternativa kravjemu mleku za vse tiste, ki živijo z alergijami na hrano. Po vsebnosti kalcija celo prekaša kravje mleko. Prav tako je zelo hranljivo. Ne samo, da je odličen vir beljakovin (vsebuje vseh 10 esencialnih aminokislin), vsebuje tudi kalcij, magnezij, železo, kalij, fosfor, cink, vlaknine in B vitamine. Konopljino mleko podpira zdravje srca, je čudovito za zdravo kožo in lase in povečuje imunost.

Domače konopljino mleko lahko spijemo kot osvežujoč napitek za žejo. Lahko ga dodamo v smutije ali z njim naredimo kosmiče. Nam je všeč nekoliko osladkano z datelji, brez skrbi pa lahko datelje tudi izpustite ali jih nadomestite z drugim sladilom.

Sestavine:

Postopek:

  1. Oluščena konopljina semena in vodo zmešamo na visoki hitrosti z blenderjem ali paličnim mešalnikom. Po dobri minuti mešanja dodamo še datelje.
  2. Napitek lahko uživamo neprecejen ali pa ga precedimo skozi gazo ali drobno cedilo.
  3. Konopljino mleko se med mešanjem nekoliko segreje, zato ga pred serviranjem ohladimo. Po želji lahko dodamo tudi borovnice, banane ali kakšno drugo sadje. V tem primeru konopljino mleko popijemo takoj. Sicer pa domače konopljino mleko brez skrbi ostane v hladilniku do treh dni.

  Doma narejeno konopljino mleko Domače konopljino mleko

 

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka