Recept za energijske konopljine ploščice

[recept] Energijske konopljine ploščice

Energijske konopljine ploščice

Priročen domač prigrizek za otroke na poti? Zdrav nadomestek čokolade in drugih sladkih pregreh? Nekaj malega za takrat ko "pade cuker"?  - odgovor na vsa ta vprašanja so doma pripravljene energijske konopljine ploščice. V hladilniku počakajo brez problema tudi en teden, če vam bo seveda uspelo, da jih ne boste prej pojedli. 

Pri pripravi je prirporočljivo uporabiti multipraktik ali zmogljiv blender. Gre pa tudi brez, le malo več volje in truda je treba vložiti. Datelje lahko namesto v blenderju obdelate tudi z vilico. Sveže (ali namočene, če ne dobite svežih) datelje položite na krožnik in z vilico toliko časa pritiskajte, da dobite lepljivo in gladko zmes, trajalo bo nekaj minut.

Sestavine lahko tudi malo prilagodite svojim željam in eksperimentirate z okusi. Naj vam dobro uspejo!

Sestavine:

Postopek:

  1. Suhe sestavine na hitro zmešamo v multipraktiku ali v blenderju. Pazimo, da to res naredimo na hitro, da ostane mešanica še nekoliko hrustljava. Ta suhi del sestavin prestavimo v večjo posodo.
  2. V blender oz. multipraktik zdaj damo na koščke narezane datelje, olje in kakav. Če datelji niso tisti mehki, jih pred začetkom priprave namočimo v vodo. Mešamo toliko časa, da nastane pire. Po potrebi dodamo še vode. 
  3. Obe mešanici zdaj dobro premešamo in razporedimo na pravokoten pekač ter pritisnemo, da se sestavine dobro sprimejo. 
  4. Vsaj pol ure damo v hladilnik, da se masa sprime in ohladi. Narežemo in postrežemo. V hladilniku lahko ploščice brez skrbi zdržijo tudi teden dni.

 konopljine energijske ploščice tudi za otroke  Odlične energijske ploščice s konopljo

Idejo za recept smo našli v odlični knjigi The Green Kitchen, avtorja David Frenkiel & Luise Vindahl, ki sta tudi avtorja bloga The Green Kitchen Stories. Dober tek! 

 

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka