Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Rahli polnozrnati zdrobovi žličniki

Objavljeno Februar 11, 2017 | 1 komentar

Rahli polnozrnati zdrobovi žličniki

Pred kratkim nas je poklicala prijazna gospa, ki že nekaj časa nakupuje izdelke s kmetije Klepec. Med pogovorom nas je povprašala, če smo poskusili katerega izmed polnozrnatih zdrobov uporabiti kot zakuho za juho. Jah, v bistvu do takrat res še nismo. Smo pa zato zdaj testirali vseh šest različnih polnozrnatih zdrobov, ki jih trenutno ponujamo na kmetiji. Žličniki ali nekateri bi jim rekli cmoki so rahli in polnega okusa. Nam so bili všeč vsi okusi, najbolj posebna sta zagotovo cmok iz polnozrnatega ajdovega zdroba in cmok iz sojinega zdroba.

Da bi bili žličniki rahli, je najbolj pomembno, da jih pustimo dovolj časa počivati, preden jih zakuhamo v juho. Razmerje med jajcem in količino zdroba je dokaj podobno pri vseh šestih zdrobih, seveda so potrebne manjše prilagoditve, domača jajca so različnih velikosti. Količino polnozrnatega zdroba prilagodimo tako, da je masa precej gosta, ne pa trda. Mora biti namreč dovolj tekočine, da se zdrob med počivanjem lahko napne. V cmokih ne uporabljamo dodatne maščobe, saj je maščoba že v juhi. Prav tako ni potrebe po dodatnih zapletenih postopkih.

Sestavine:

Postopek:

  1. V posodici zmešamo jajce in 2 žlici polnozrnatega zdroba. 
  2. Maso postavimo v hladilnik, kjer naj počiva pol ure.
  3. Zavrejemo juho in z manjšo žlico oblikujemo cmoke ter jih zakuhamo v juho.
  4. Kuhamo tri do štiri minute.

Cmoki iz sojinega zdroba polnozrnati zdrobovi cmoki

Dober tek! 

 

Oznake: recept, zdrob
Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

  • Erika

    Odlčni zdravi zdrobi iz kmetije Klepec.. in zdrobov žlučnik iz kamuta ali ajde v nedeljski goveji juhi v kateri uživa vsa družina … bo treba kmalu spet naročit iz kavča in paket iz kmetije Klepec hitro pride po pošti

 

Odgovori

Pojdi na vrh