Tsampo najbolj poznamo kot glavno sestavino za ekspresni otroški zajtrk ali za energijske kroglice s tsampo. Recepte najdeš s klikom na ime recepta.
Ker pa nam je okus tsampe všeč, smo testirali še kakšen bi bil njen okus v pečenih piškotih. Testo je bilo zelo voljno za mesenje in masa zelo primerna za oblikovanje v piškote. So pa piškoti najboljši, ko se povsem ohladijo (saj vemo, da je težko počakati, ampak se splača!). Piškoti niso težki za želodec, čeprav smo jih pekli takoj po novem letu, ko smo bili precej siti vseh mogočih piškotov, so piškoti s tsampo izginili iz pladnja kot bi mignil.
Sestavine:
- 120 g masla sobne temperature
- 3 žlice meda
- 2 jajci
- 120 g sira mascarpone
- 200 g tsampe
- 60 g narezane temne čokolade
- pol zavitka pecilnega praška
Postopek:
- Vse sestavine na hitro zmešamo v kompaktno testo. Oblikujemo kroglice in jih sploščene odlagamo na pekač obložen s peki papirjem.
- Pečemo na 180 °C 15 min oz. toliko, da se robovi piškotov rjavo obarvajo.
- Pustimo, da se piškoti povsem ohladijo in postrežemo.
Na priporočilo sem spekla piškote s tsampo po receptu Kmetije Klepet.
Piškoti so zelo okusni, zdravi in mamljivi tako za otroke kot odrasle.Čas za pripravo je kratek, tako da jih lahko spečemo med pripravo kosila.
Po hiši tako diši, da je peka tsampinih piškotov poleg tega, da so omamno dobro, pozitivna tudi za naše počutje.