Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Tsampa piškoti

Objavljeno Februar 09, 2017 | 0 komentar

tsampa piškoti

Tsampo najbolj poznamo kot glavno sestavino za ekspresni otroški zajtrk ali za energijske kroglice s tsampo. Recepte najdeš s klikom na ime recepta.

Ker pa nam je okus tsampe všeč, smo testirali še kakšen bi bil njen okus v pečenih piškotih. Testo je bilo zelo voljno za mesenje in masa zelo primerna za oblikovanje v piškote. So pa piškoti najboljši, ko se povsem ohladijo (saj vemo, da je težko počakati, ampak se splača!). Piškoti niso težki za želodec, čeprav smo jih pekli takoj po novem letu, ko smo bili precej siti vseh mogočih piškotov, so piškoti s tsampo izginili iz pladnja kot bi mignil.

Sestavine:

  • 120 g masla sobne temperature
  • 3 žlice meda
  • 2 jajci
  • 120 g sira mascarpone
  • 200 g tsampe
  • 60 g narezane temne čokolade
  • pol zavitka pecilnega praška

Postopek:

  1. Vse sestavine na hitro zmešamo v kompaktno testo. Oblikujemo kroglice in jih sploščene odlagamo na pekač obložen s peki papirjem.
  2. Pečemo na 180 °C 15 min oz. toliko, da se robovi piškotov rjavo obarvajo.
  3. Pustimo, da se piškoti povsem ohladijo in postrežemo.

 piškoti s tsampo piškoti s praženo ječmenovo moko tsampo

 

 

Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

 

Odgovori

Pojdi na vrh