[recept] Kamutovo ječmenove palačinke

[recept] Kamutovo ječmenove palačinke

 Kamutovo ječmenove palačinke

Vsak dan je dober dan za palačinke! A zakaj bi vedno uporabili le pšenično moko, tudi iz drugih mok lahko naredimo odlične. Tokrat recept za palačinke z uporabo polnozrnate kamutove in ječmenove moke. Palačinke se prav lepo pečejo, skoraj tako kot bi bile narejene iz pšenične moke. So pa bolj polnega okusa in mogoče celo bolj zasitne. 

No, mogoče so bile naše bolj zasitne tudi zato, ker smo jih namazali z domačim orehovim namazon s surovim medom in ghee maslom. Ta namaz gre sicer kar na žlico, v palačinkah pa ga nekateri člani družine najraje kombinirajo z domačo jagodno marmelado. Mmm, kako je to dobro!

Zakaj jesti ječmenovo in kamutovo moko? Ječmenova moka je bogata s kalijem, fosforjem, magnezijem, kalcijem, bakrom in selenom, zato je odlična za srce in ožilje. Deluje tudi protistresno in krepi imunski sistem. Kamut pa v primerjavi z drugimi mokami vsebuje več beljakovin, je bogat vir vitaminov  B1,B2, B6, C, E in folne kisline. Ne povzroča alergij in je lahko prebavljivo žito.

No, zdaj na nazaj k receptu za kamutovo ječmenove palačinke.

 Sestavine:

Postopek:

  1. Vse sestavine z mešalnikom dobro razmešamo. Pustimo stati vsaj eno uro, da se sestavine med seboj dobro povežejo.
  2. Zgrejemo ponev in spečemo kot običajne palačinke. Če imamo dobro ponev, potem jo namažemo z maščobo samo na začetku, vse ostale palačinke pa pečemo brez dodajanja maščobe.
  3. Namažemo z namazom po izbiri, nam je všeč domač orehov namaz s kmetije, za ščepec zdravja pa palačinke lahko potresete tudi z oluščenimi konopljinimi semeni.

 kamutovo ječmenove palačinke z orehovim namazom palačinke iz kamutove in ječmenove moke


Dober tek! 

 polnozrnata kamutova moka s kmetije Klepec 

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka