[recept] Vložena mešana solata

[recept] Vložena mešana solata

domača vložena mešana solata

Še je čas, da si pripravimo okusno mešano solato za ozimnico. Spodnje količine so zapisane okvirno, prav nič narobe ne bo, če bo v solati npr. več fižola, če jedcem tako paše. Solata po tem receptu je pri nas pozimi velikokrat na jedilniku.

Sestavine:

  • 3 kg fižola
  • 2 kg sveže paprike
  • 3 kg paradižnika
  • 10 glavic čebule
  • 3 dcl olja
  • 2 dcl kisa za vlaganje
  • 50 g soli
  • 50 g sladkorja

 Postopek:

  1. Čebulo očistimo in sesekljamo. Enako naredimo s papriko. Paradižnik očistimo in narežemo na večje kocke. Fižol skuhamo.
  2. V večji posodi segrejemo olje in prepražimo čebulo. Dodamo papriko in pražimo toliko časa, da se vsa omehča.
  3. Dodamo narezan paradižnik in kis, sladkor ter sol, na koncu še kuhan fižol.
  4. Prevrejemo. Po okusu dodamo še soli ali kisa.
  5. Solato takoj spravimo v čiste kozarce za vlaganje in zapremo s čistimi pokrovi. Pokrijemo z debelo odejo in pustimo 24 ur, da se ohladi. 

Kuhanje mešane solate za ozimnico domača mešana solata

SaveSaveSaveSave

Komentarji

Mojca Klepec

To solato sem nardila lani in se mi je polovica kozarcev pokvarila.
Bi mogoče na vrh polila z oljem?

Mojca Klepec

Jaz fižol vložim v slanico. Skuham večji lonec fižola, solim ga po okusu. Še vročega nadevam v čiste in ogrete kozarce. Dobro zaprem in jih za 10 minut postavim v pečico ogreto na 110 stopinj. Po 10 minutah jo ugasnem in kozarce pustim v njej do drugega dne, da se ohladijo. Tak fižol uporabim za razne solate in tudi juhe.

Mojca Klepec

Pozdravljeni,
navdušena sem nad vašimi izdelki, zdaj se navdušujem še nad recepti… imam pa dve vprašanji:
- ali je fižol svež ali posušen in nato skuhan
- ali fižol takole vložen ne zavre

Namreč sama sem že iskala način za vlaganje fižola, pa ne gre – morda je tu razlika, ker je dodan kis in ostale sestavine. Hvala za odgovor…

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka