![[recept] Vložena mešana solata](http://cdn.shopify.com/s/files/1/0713/2167/articles/480_480_mesana_solata_foodstyling_feb17_2372_{width}x.jpg?v=1486332415)
[recept] Vložena mešana solata
Še je čas, da si pripravimo okusno mešano solato za ozimnico. Spodnje količine so zapisane okvirno, prav nič narobe ne bo, če bo v solati npr. več fižola, če jedcem tako paše. Solata po tem receptu je pri nas pozimi velikokrat na jedilniku.
Sestavine:
- 3 kg fižola
- 2 kg sveže paprike
- 3 kg paradižnika
- 10 glavic čebule
- 3 dcl olja
- 2 dcl kisa za vlaganje
- 50 g soli
- 50 g sladkorja
Postopek:
- Čebulo očistimo in sesekljamo. Enako naredimo s papriko. Paradižnik očistimo in narežemo na večje kocke. Fižol skuhamo.
- V večji posodi segrejemo olje in prepražimo čebulo. Dodamo papriko in pražimo toliko časa, da se vsa omehča.
- Dodamo narezan paradižnik in kis, sladkor ter sol, na koncu še kuhan fižol.
- Prevrejemo. Po okusu dodamo še soli ali kisa.
- Solato takoj spravimo v čiste kozarce za vlaganje in zapremo s čistimi pokrovi. Pokrijemo z debelo odejo in pustimo 24 ur, da se ohladi.
Komentarji

Pozdravljeni,
navdušena sem nad vašimi izdelki, zdaj se navdušujem še nad recepti… imam pa dve vprašanji:
- ali je fižol svež ali posušen in nato skuhan
- ali fižol takole vložen ne zavre
Namreč sama sem že iskala način za vlaganje fižola, pa ne gre – morda je tu razlika, ker je dodan kis in ostale sestavine. Hvala za odgovor…