[recept] Vloženi šparglji

[recept] Vloženi šparglji

vloženi šparglji

Imate radi obiske? Kaj pa jim ponudite na mizo?

Če ste vsaj malo podobni nam, potem na mizo pred goste radi položite kakšno novo jed, pa naj bo to prigrizek ali pa zgolj narezek z vloženimi domačimi dobrotami. Če je časa dovolj, se radi poigramo s testiranjem kakšnega novega recepta s sestavinami, ki narastejo na naših njivah ob Kolpi.

Ker pa pri naši dinamiki dela ni vedno dovolj časa za ekstravaganco v kuhinji, si radi stvari poenostavimo. Na spodaj opisani način vloženi šparglji recimo pri nas vedno naletijo na dober odziv. Skupaj z domačo salamo in belokranjsko ali ajdovo pogačo navdušijo vsakega gosta.

Šparglje vložimo na enak način kot bi sicer vlagali kisle kumarice. Vemo, da ima vsaka gospodinja svoj recept, a nam se je spodaj zapisani za vlaganje špargljev najbolj obnesel.

Sestavine:

  • 1 liter alkoholnega kisa
  • 2 litra vode
  • 100 g soli
  • 80 g sladkorja
  • ščep kumine
  • ščep celega popra

Postopek:

  1. Vse sestavine razen špargljev damo v večji lonec in zavremo.
  2. Šparglje po potrebi operemo in narežemo na poljubno dolge dele. Lahko pustimo tako dolge kot je višina posameznega kozarca za vlaganje ali pa šparglje narežemo na dolžino par centimetrov.
  3. Šparglje na tesno zložimo v kozarec za vlaganje in zalijemo z vročo mešanico. Dobro zapremo.
  4. Pečico segrejemo na 100 °C in vanj položimo kozarce s šparglji. Pustimo 25 minut.
  5. Po 25. minutah pečico ugasnemo in pustimo, da se kozarci s šparglji ohladijo kar v pečici.
  6. Vložene šparglje shranimo na temnem in hladnem.

šparglji shranjeni za zimo
 

 

Komentarji

Mojca Klepec

Pozdravljeni,
imam vprašanje za vas in prosim za vaš strokovni odgovor. Zanima me, ali na koncu debel špargel, ki ni videti lesen, je še uporaben ali je za zavrečt ? Lp.Renata

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka