[recept] Ajdova pogača

[recept] Ajdova pogača

Ajdova pogača

Sestavine:

  • 200 g ajdove moke
  • 300 g polnozrnate pšenične moke
  • 1/2 kocke kvasa
  • žlička soli
  • žlica masti
  • jajce za premaz

 Postopek:

  1. Ajdovo moko poparimo z 2 dcl vrele vode. Na hitro premešamo in pustimo, da se ohladi. Dodamo sol in mast.
  2. Pripravimo kvasni nastavek.
  3. Ajdovi moki dodamo pšenično moko in kvas ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še tekočine, vendar testo ne sme biti premehko.
  4. Testo pustimo vzhajati približno 20 minut. Potem oblikujemo pogačo, jo premažemo z jajcem in narežemo. Na vsak kvadratek narahlo pritisnemo četrtino oreha. 
  5. Pustimo vzhajati še vsaj 10 minut. 
  6. Pečemo na 180 °C približno pol ure. 

Pogača je najboljša, ko je še nekoliko topla. Dober tek.

ajdova pogača

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka