Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Ajdova pogača

Objavljeno Maj 03, 2016 | 0 komentar

Ajdova pogača

Sestavine:

  • 200 g ajdove moke
  • 300 g polnozrnate pšenične moke
  • 1/2 kocke kvasa
  • žlička soli
  • žlica masti
  • jajce za premaz

 Postopek:

  1. Ajdovo moko poparimo z 2 dcl vrele vode. Na hitro premešamo in pustimo, da se ohladi. Dodamo sol in mast.
  2. Pripravimo kvasni nastavek.
  3. Ajdovi moki dodamo pšenično moko in kvas ter zamesimo testo. Po potrebi dodamo še tekočine, vendar testo ne sme biti premehko.
  4. Testo pustimo vzhajati približno 20 minut. Potem oblikujemo pogačo, jo premažemo z jajcem in narežemo. Na vsak kvadratek narahlo pritisnemo četrtino oreha. 
  5. Pustimo vzhajati še vsaj 10 minut. 
  6. Pečemo na 180 °C približno pol ure. 

Pogača je najboljša, ko je še nekoliko topla. Dober tek.

ajdova pogača

Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

 

Odgovori

Pojdi na vrh