[recept] Pomladna zelena juha

[recept] Pomladna zelena juha

pomladna zelena juha

Tako je zapisala gospa Irena;

"Pozdravljeni,
pri vas sem naročila Tsampo in sem navdušena nad njenim okusom, spominja na oreške. Lani sem bila drugič na Tibetu, kjer je to za domačine še vedno osnovna hrana. Naš šofer Tibetanec jo je vsako jutro pripravljal v živalskem mehu. Vesela sem, da v naš prostor vnašate starodavna znanja in lahko tudi mi uživamo v zdravi in preprosti hrani.  
 
Pošiljam vam recept današnjega kosila:
Na olivnem olju prepražite čebulo, da malo porumeni in česen, da zadiši ter dodate regrat, koprive, čemaž (lahko uporabite tudi špinačo, brokoli, por, pertešilj), solite in zalijte z vodo. Vse skupaj se kuha 20 min, nato s paličnim mešalcem vsebino spremenite v kašato juho. V skledi zmešate hladno vodo z 3 žicami Tsampe v tekočo zmes, ki jo prilijete juhi. Ko juha zavre je kuhana. Tsampa zelenjavno juho zgosti in ji doda nežen okus oreškov. Je odlična zamenjava za krompir in veliko bolj zdrava. Še sin, ki ne ljubi zelene barve na krožniku, jo je z užitkom pojedel. Preprosta, zelo okusna in zdrava jed v pomladnih dneh.
Lepo vas pozdravljam, Irena, http://www.dotikenosti.si"

Recept smo seveda testirali in ker nam je dobro teknil, ga delimo še z vami. Všeč nam je, da v receptu ni krompirja, saj smo ga v tem pomladnem času že nekoliko naveličani. Ta pomladna juha pa je tudi zelo posrečena kombinacija prvih zelenih rastlin, ki rastejo tako rekoč pred vrati in telesu še kako dobro denejo.

Sestavine:

  • čebula
  • česen
  • regrat
  • koprive
  • čemaž
  • (po želji šinača / brokoli / por / peteršilj)
  • 3 žlice tsampe

Postopek:

  1. Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo, da malo porumeni in česen, da zadiši.
  2. Dodamo sveže nabran regrat, koprive in čemaž v poljubnem razmerju (lahko uporabimo tudi špinačo, brokoli, por in peteršilj). 
  3. Solimo in zalijemo z vodo. Kuhamo 20 min in nato s paličnim mešalnikom spasiramo v kašato juho.
  4. V manjši skledi zmešamo hladno vodo s 3 žlicami tsampe v tekočo zmes, ki jo prilijemo juhi. Če imate radi bolj goste juhe, dodajte več tsampe.
  5. Ko juha zavre je kuhana. Tsampa zelenjavno juho zgosti in ji doda nežen okus oreškov.
  6. Dober tek!

Pomladna juha s koprivami Pomladna juha brez krompirja

tsampa s kmetije Klepec

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka