Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Kruh iz polnozrnate moke (brez kvasa, brez gnetenja)

Objavljeno April 21, 2015 | 2 komentar

Sestavine:

  • 1 kg polnozrnate moke (pirine, ječmenove ali kamutove moke)
  • 2 vinska kamna (34 g)
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 l gazirane vode ali sirotke
  • (1 žlica kisle smetane)

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešamo z mešalnikom, da dobimo tekočo maso.
  2. Izlijemo v namaščen pekač.
  3. Pečemo na 180 °C eno uro in 15 min.

 

 

 

Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

  • Tanja

    Pozdravljeni, preizkusila sem že nekaj vaših receptov, odličen in zdrav obrok.Kruhek zelo okusen. Vaš smuti mix iz treh različnih mok (konopljine, lanene in prosene moke)pa je odličen v vsakem smutiju.
    Hvala in lep pozdrav z obale :)
    Tanja

  • Ana

    Bom vesela vsakega recepta …namreč moram uživati brezglutenski kruh.
    Mir in dobro za vse nas l.p.Ana

 

Odgovori

Pojdi na vrh