[recept] Kruh iz polnozrnate moke (brez kvasa, brez gnetenja)

[recept] Kruh iz polnozrnate moke (brez kvasa, brez gnetenja)

Sestavine:

  • 1 kg polnozrnate moke (pirine, ječmenove ali kamutove moke)
  • 2 vinska kamna (34 g)
  • 2 čajni žlički soli
  • 1 l gazirane vode ali sirotke
  • (1 žlica kisle smetane)

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešamo z mešalnikom, da dobimo tekočo maso.
  2. Izlijemo v namaščen pekač.
  3. Pečemo na 180 °C eno uro in 15 min.

 

 

 

Komentarji

Mojca Klepec

Pozdravljeni, preizkusila sem že nekaj vaših receptov, odličen in zdrav obrok.Kruhek zelo okusen. Vaš smuti mix iz treh različnih mok (konopljine, lanene in prosene moke)pa je odličen v vsakem smutiju.
Hvala in lep pozdrav z obale :)
Tanja

Mojca Klepec

Bom vesela vsakega recepta …namreč moram uživati brezglutenski kruh.
Mir in dobro za vse nas l.p.Ana

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka