čokoladne skodelice z ajdovimi hrustavčki

[recept] Čokoladne skodelice z ajdovimi hrustavčki

Čokoladne skodelice z ajdovimi hrustavčki

Konec leta je za nas poseben čas. Dolgi večeri kličejo po ustvarjanju in peki piškotov. Že nekaj let radi v decembru za otroke pripravimo poseben adventni koledar. Poseben je po tem, da vsak dan do božiča z otroki delamo kakšno stvar ali aktivnost, za katero si sicer ne vzamemo časa. Na seznamu je vse od vožnje z vlakom, šivanja okraskov, izdelave različnih presenečenj za babice in dedke do barvanja storžev in seveda peke piškotov. Vsak dan je v vrečki skrito presenečenje, veselje ob skupno preživetem času pa seveda neizmerno.

Pri ustvarjanju sladic imamo najraje enostavne recepte. Takšne, kjer so otroci navdušeni vse do konca priprave. Ker sicer se začetno navdušenje kar hitro spremeni v sitne in utrujene otroke, umazano kuhinjo in na pol pečene piškote za katere zmanjka časa za dokončanje.

No, s temi čokoladnimi skodelicami ni tako. Malo večji otroci jih lahko pripravijo sami. Tudi očetje se te sladice lahko lotijo skupaj z otroci in prepustijo ta čas mami, da  počne kakšne druge stvari.

ajdovi hrustavčki iz kmetije Klepec

Iz spodnjih sestavin dobimo 15 majhnih čokoladnih skodelic. Pri nas za posip najraje uporabimo slane ajdove hrustavčke. Odlično se namreč podajo k čokoladi, so hrustljavi in slani, dodajo tisto piko na i. Lahko jih sicer nadomestite z grobo soljo ali oluščenimi konopljinimi semeni, a naši otroci so po vseh testiranjih hrustavčke ocenili kot najboljši dodatek. Čokoladne skodelice pri nas najraje napolnimo z arašidovim maslom ali pa mandljevim maslom (npr. Tereza's Choice). Poskusili smo tudi z domačo marmelado, a je preveč tekoča. 

čokoladne skodelice z ajdovimi hrustavčki

Zdaj pa dovolj uvoda, pojdimo k pripravi čokoladnih skodelic.

Sestavine:

Postopek:

  1. V posodi nad vročo vodo stopimo čokolado.
  2. V pekač za mafine položimo majhne papirnate modelčke ali pa uporabimo silikonske modelčke za mafine. Vsakega napolnimo z eno žličko čokoladne mase, toliko da je dno pokrito.
  3. Napolnjene modelčke za mafine za par minut položimo v zamrzovalno skrinjo.
  4. Pripravimo nadev, npr. arašidovo ali  mandljevo maslo. Na čokoladno plast položimo žlico nadeva ter na vrh še stopljene čokolade, toliko da modelček do konca zapolnimo.
  5. Posipamo s slanimi ajdovimi hrustavčki (ali oluščenimi konopljinimi semeni ali s solnim cvetom).
  6. Zopet postavimo v skrinjo za par minut. da se čokoladne skodelice strdijo.

Ta-dam. Čokoladni posladek je pripravljen še preden bi se otroci naveličali. Zdaj vam ostane samo še pogajanje o tem kdo bo polizal skledo v kateri se je topila čokolada. 

Narejene čokoladne skodelice hranimo v hladilniku. Saj ne bodo dolgo tam, brez skrbi. :-) Par minut pred serviranjem jih vzamemo iz hladilnika.

Komentarji

Mojca Klepec

Spoštovani….
najprej se vam zahvaljujem za darilo ob zadjem nakupu-Laneno olje.Hvala vam za vaše dobrote z katerimi sem zelo zadovoljna in jh z veseljem predstavm tudi drugim,nekaj od teh bodo odšle tudi v Ameriko!!!!Hvala ,ker imamo tudi našega "Medota"ki nam pridno vozi dobrote v Ankaran!!!Srečno….Leonida

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka