Miklavževi piškoti s kaljeno pirino moko

[recept] Miklavževi piškoti s kaljeno moko

A kaj pišete sv. Miklavžu pismo? Pri nas otroci že nekaj dni pišejo, barvajo in krasijo pismo, da bo kar najlepše. Debate o gradbeni mehanizaciji, samorogih in igračah kar ne pojenjajo. A vseeno so se v pismu znašle predvsem želje po skupno preživetem času, zdravju in kakšnem sadju.

Zdaj pa so otroci dobili še idejo, da bi nastavili piškote, ker Miklavž je z vsem tem pohajkovanjem po svetu zagotovo utrujen in bi se razveselil domačih piškotov.

miklavževi piškoti s kaljeno moko

Piškote smo naredili iz naših novih, kaljenih mok. Kaljene moke se lažje prebavljive, bolj polnega okusa in telo iz njih lažje absorbira vse koristne snovi. Idealna moka torej za peko piškotov. Več o kaljeni moki smo pisali v tem članku o kaljeni moki. Kaljeno moko radi uporabimo za peko piškotov, ker te moke ni potrebno fermentirati, da bi telo iz nje potegnilo kar največ hranil. 

piškoti s kaljeno pirino moko

Zdaj pa kar k receptu za peko piškotov!

Sestavine:

Postopek:

  1. Z mešalnikom mešamo maslo in sladkor, dokler masa ne postane kremasta.
  2. Dodamo jajca in vanilijev sladkor ter mešamo, da jajca postanejo svetlejše barve in vse sestavine dobro premešane.
  3. V drugi posodi zmešamo moko in sol ter suhe sestavine počasi dodajemo masleni zmesi.
  4. Če imamo čas, pustimo testo za pol ure v hladilniku.
  5. Z majhno žličko zajemamo testo in oblikujemo kroglice. Nekoliko jih sploščimo in pritisnemo na želen posip (npr. ajdove hrustavčke), tako da se posip oprime testa.
  6. Pečemo 8 do 10 minut na 180 °C oz. dokler se ob straneh ne obarvajo blago rjavo. Ko so pečeni, so še nekoliko mehki, dokončno se bodo učvrstili med ohlajanjem.

Pripravite krožnik, položite pečene piškote na krožnik in jih pripravite na mizo, da jih bo utrujeni Miklavž lahko pojedel. :-)

miklavževi piškoti s kaljeno moko 

Idejo za recept smo našli na blogu Nourished kitchen.

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka