Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Sladoled z dodatkom

Objavljeno Avgust 01, 2016 | 0 komentar

domač sladoled s kuhanim kamutom

Sveže pripravljen domač sladoled s skrivno sestavino - kuhanim kamutovim ali pirinem zrnjem. Kuhan kamut je v tem sladoledu uporabljen namesto hrustljavih piškotov, ki jih najdemo v nekaterih industrijsko pripravljenih sladoledih in nastane prav zanimiva kombinacija. Receptov za sladoled je res že ogromno, a vedno je dobro imeti na zalogi kakšno novo kombinacijo, ki nas ohladi v vročih poletnih dneh.

Sestavine:

  • 75 g rozin
  • 3 žlice ruma (običajnega ali še boljše belega)
  • 650 g grškega jogurta
  • 180 ml sladke smetane za stepanje
  • 4 žlice meda
  • jedilna žlička vanilijive arome
  • 1 žlica cimeta
  • 150 g kuhanega kamuta v zrnju

Postopek:

  1.  Rozine prelijemo z dvema žlicama ruma in pustimo na strani, da se dobro namočijo.
  2. Grški jogurt, sladko smetano, med, vanilijevo aromo in cimet dobro zmešamo. Dodamo še žlico ruma in premešamo. Če nam čas dopušča, v hladilniku dobro ohladimo.
  3. Uporabimo aparat za izdelavo sladoleda in na začetku uporabimo le ohlajeno jogurtovo zmes. Ko je ta že skoraj zamrznjena dodamo še namočene rozine in ohlajeno kuhano kamutovo zrnje. 

Pa prijetno sladkanje!

Domač sladoled s skrivno sestavino

Recept je povzet po knjigi Simply ancient grains, avtorica Maria Speck.

Kamut v zrnju

SaveSaveSaveSave
Prejšnja stran Naslednja stran

Komentarji

 

Odgovori

Pojdi na vrh