[recept] Zajtrk s kaljeno ajdo

[recept] Zajtrk s kaljeno ajdo

Zajtrk s kaljeno ajdo, pečenimi jajci in avokadom

Odkar smo na kmetiji nabavili stroj za hladno luščenje ajdove kaše, (več o luščenju kaše tukaj) je ajda skoraj neprestano na jedilniku. Prej smo poznali predvsem ajdovo moko, ki jo pridno uporabljamo za ajdove žgance in ajdov kruh z orehi.

Zdaj pa se nam je odprl povsem nov svet! V bistvu smo najboljše nasvete o pripravi dobili kar v prodajalni na kmetiji. Izkazalo se je, da mnogi med vami že kar nekaj časa iščete kvalitetno hladno luščeno ajdo, ki bi dobro kalila. 

Ker smo pri nas vedno odprti za nove recepte in ker moramo vse preizkusiti, ... smo se lotili kaljenja ajde, kakor je opisano tudi v članku o kaljenju ajde.

V resnici kaljenje ajde sploh ni tak bav bav. In zadeva je precej okusna. Sploh zdaj pozimi, ko sveže zelene zelenjave tudi pri nas ni v takem obilju kakor v poletnih mesecih.

Ta okusen zajtrk na fotografiji v resnici ni prav nič posebnega. Je pa zelo okusen, napolnil nas je z energijo in sploh je bilo počutje po njem vrhunsko. Naj služi kot ideja, da svoj običajni jedilnik popestrite z nečim novim.

Sestavine:

Postopek:

  1. Na ponvi segrejemo maščobo, ubijemo dve jajci, posipamo s soljo in domačo jušno začimbno mešanico. Po vrhu jajca z žlico zalivamo z maščobo, dokler niso jajca ob strani že hrustljava, rumenjak pa je še nekoliko tekoč. 
  2. Avokado narežemo, solimo in pokapamo z limoninim sokom.
  3. Ajdovo kašo smo kalili dva dni, potem smo jo hranili v hladilniku.

Dober tek!  .

 hladno luščena ajdova kašajušna začimbna mešanica iz posušene zelenjave

 

SaveSave

Tvoj komentar

Left Nadaljuj z nakupovanjem
Tvoje naročilo

V košarici nimaš še nobenega izdelka