Sestavine:
- 225g polnozrnate koruzne moke
- 120 g polnozrnate pirine moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
- ščepec soli
- 2 jajca
- 350 ml kefirja, pinjenca ali jogurta
- 50 ml olivnega olja
- 2 žlici meda
- pomarančna lupinica ene pomaranče
- 150 g svežih brusnic ali zamrznjenih gozdnih sadežev
- 70 g suhih brusnic
Postopek:
- V večji posodi zmešamo suhe sestavine; koruzno moko, pirino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
- V drugi posodi penasto umešamo jajca in dodamo kefir, olivno olje, med in pomarančno lupinico, da dobimo enotno zmes.
- Mokre sestavine dodamo k suhim sestavinam in na hitro zmešamo z lopatico, tako da je masa še nekoliko grudičasta.
- Sveže oz. zamrznjeno sadje in suhe brusnice premešamo z žlico ali dvema koruzne moke; tako preprečimo, da bi sadje potonilo na dno biskvita. Sadje dodamo k preostalim sestavinam.
- Pečemo na 200 °C približno 25 minut oz. toliko, da se biskvit ob straneh obarva rjavo.
- Počakamo približno deset minut in postrežemo še toplo. Za bolj sladkosnede prelijemo z žlico medu ali dodamo kepico sladoleda.
Recept je povzet po knjigi Simply ancient grains, avtorica Maria Speck.