Prijava
Vedno sveže zmlete 100% moke iz žit z domačih polj kmetije Klepec  

[recept] Koruzno pecivo z brusnicami

Objavljeno Februar 16, 2016 | 0 komentar

 Koruzno pecivo z brusnicami

Sestavine:

  • 225g polnozrnate koruzne moke
  • 120 g polnozrnate pirine moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone
  • ščepec soli
  • 2 jajca
  • 350 ml kefirja, pinjenca ali jogurta
  • 50 ml olivnega olja
  • 2 žlici meda
  • pomarančna lupinica ene pomaranče
  • 150 g svežih brusnic ali zamrznjenih gozdnih sadežev
  • 70 g suhih brusnic

 Postopek:

  1. V večji posodi zmešamo suhe sestavine; koruzno moko, pirino moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
  2. V drugi posodi penasto umešamo jajca in dodamo kefir, olivno olje, med in pomarančno lupinico, da dobimo enotno zmes.
  3. Mokre sestavine dodamo k suhim sestavinam in na hitro zmešamo z lopatico, tako da je masa še nekoliko grudičasta. 
  4. Sveže oz. zamrznjeno sadje in suhe brusnice premešamo z žlico ali dvema koruzne moke; tako preprečimo, da bi sadje potonilo na dno biskvita. Sadje dodamo k preostalim sestavinam.
  5. Pečemo na 200 °C približno 25 minut oz. toliko, da se biskvit ob straneh obarva rjavo.
  6. Počakamo približno deset minut in postrežemo še toplo. Za bolj sladkosnede prelijemo z žlico medu ali dodamo kepico sladoleda.

    Pecivo iz koruzne moke z brusnicami Koruzno pecivo z brusnicami 

    Recept je povzet po knjigi Simply ancient grains, avtorica Maria Speck.

     Polnozrnata koruzna moka s kmetije Klepec

    Prejšnja stran Naslednja stran

    Komentarji

     

    Odgovori

    Pojdi na vrh