Najbolj sočni čokoladni mufini s kaljeno moko

Najbolj sočni čokoladni mufini s kaljeno moko

 Najbolj sočni čokoladni mufini

 Imate doma kakšnega čokoholika? Iščete en tak čokoladni recept, ki bi ga vsi pohvalili?

Naše mnenje je seveda pristransko, a te čokoladne mufine smo zmazali za šalo. Še preden jih je naša Mojca uspela fotografirati. Je bilo treba ponoviti peko, ker nekako ne izgleda ravno, da vam pokažemo samo polovico mufina, ki ga je nekdo že napol pojedel.

Sočni čokoladni mufini

No, v teh mufinih je poleg kaljene moke, ki jo zdaj že vsi poznate, tudi skrivna sestavina. Takšna zelena, sezonska, naribana ... zelena bučka. Ta poskrbi, da so mufini še posebej sočni. In brez skrbi, če jo naribate na manjše trakce niti najbolj izbirčni jedci ne bodo ugotovili, da skrbite za njihov dnevni vnos zelenjave.

Upamo, da vam bodo všeč!

 Slastni sočni čokoladni mafini

 

  Sestavine:

  • 250 g kaljene polnozrnate pirine moke ali kaljene polnozrnate ajdove moke
  • 40 g kakava v prahu
  • 6 g pecilnega praška
  • ščepec soli
  • mleti cimet
  • 160 g kokosovega sladkorja (tudi rjavi je v redu)
  • 150 g kokosovega ali kakšnega drugega nevtralnega rastlinskega olja
  • 2 jajca
  • vanilijev sladkor
  • 280 g naribane zelene bučke
  • 150 g narezane čokolade ali čokoladnih kapljic

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C, bučko naribamo, čokolado sesekljamo. 
  2. V večji posodi zmešamo suhe sestavine: kaljeno pirino moko, kakav, pecilni prašek, sol in cimet.
  3. Z mešalnikom zmešamo jajca, olje, sladkor in vanilijev sladkor, toliko da se sestavine med seboj povežejo.
  4. K mokrim sestavinam dodamo suhe sestavine, naribane bučke in narezano čokolado ali čokolado v kapljicah. Na hitro zmešamo s kuhalnico ali spatulo.
  5. Modelčke za mufine napolnimo do 3/4 (po želji na vrh dodamo še nekaj dodatne čokolade) ter pečemo 20 do 25 minut oz. do takrat ko zapičimo zobotrebec in ta pride ven suh.
  6. Če se le da, počakamo da se slastni čokoladni mufini ohladijo.
  7. Postrežemo!

 

Idejo za recept smo dobili na blogu My baking addiction, seveda pa smo ga potem večkrat testirali (ni nam bilo težko), da so količine ravno pravšnje za uporabo naše kaljene pirine moke. 

        Komentarji

        Mojca Klepec

        WLDfqlhNyIgYck

        Mojca Klepec

        hOCwHbKM

        Tvoj komentar

        Left Nadaljuj z nakupovanjem
        Tvoje naročilo

        V košarici nimaš še nobenega izdelka